+36306263487 info@otthongaleria.hu

 

Oláh Attila vagyok az Otthon Galéria tulajdonosa. 

Festmény galériánk története sokak szerint nem mindennapi sztori: 

1997 óta foglalkozom kortárs művek értékesítésével, mikor is, egy barátom felkérésére kezdtem festményeket árulni – az autóm csomagtartójából.

Igen, egyszerűen fogtam magam, és becsöngettem a legszebb, legigényesebb házakba, bemutatásra, megvételre ajánlva a nálam levő olajfestményeket, tájképeket, csendéleteket, grafikákat, pasztelleket, az általunk akkor ismert kortárs művészek válogatott darabjait.
Azt olvastam valahol: „bármiben profi lehetsz, ha 2-3 éven keresztül kitartóan képzed magad az adott területen.”
Így én is hamar beletanultam a direkt műtárgy-értékesítés e különös módjába, mivel mindig is szerettem az embereket szolgálni, talán ezért is voltam előtte 11 évig postás…
Más terület, de a küldetés ugyanaz: valami jót, maradandót, értékeset adni, kedves emberekkel találkozni, és közben tőlük tanulni, mindig ez vitt és ez visz ma is előre.
Több ezerre tehető azon emberek száma, akikkel sikerült megtalálnunk a kontaktust és valamiért szívesen fogadták a látogatásaimat, nem néztek le azért, amiért Wartburggal jöttem…

  Jó néhányukhoz személyes barátság fűz a mai napig, ami számomra a legnagyobb érték.
Ma is, ha ránézek egy-egy meglévő festményre, tájképre, ügyfeleim otthonában, rögtön eszembe jut, hogyan is került az illető falára az a bizonyos kép, hogyan kapott új keretet, és hányan keresték utána ugyanazt a műalkotást… ja, kérem, az „sajnos” már elkelt…
Időközben az olajfestmények, akvarell festmények mellett elkezdtem bemutatni a hazai szobrászművészek, grafikusok, iparművészek remekeit is, és így egyre több egyedi bronzszobor, kisplasztika, rézkarc, tűzzománc is gazdára talált rajtam keresztül – méghozzá házhoz szállítva.
Tehát nem mindig volt „igazi” galériám az eltelt 13 év alatt, csak a „guruló galéria” utazott mindig.

  A festmények értékesítése – úgymond utcáról – kemény feladat, visszatérni a már ismerős törzsvásárlókhoz viszont élmény.
Mégis, egyre inkább megfogalmazódott, mind a műgyűjtők és a magam részéről is egy állandó kiállítás színhelyéül szolgáló, színvonalas galéria igénye.
Így vágtam bele – immár másodmagammal – 2003 telén, némi tapasztalattal a hátam mögött, de mégis inkább merészen a Fóti Cora Áruház egyik legnagyobb helyiségét kibérelve, az Otthon Galéria leendő bemutatótermének kialakításába.

  Hamarosan kollégáim lettek, értékesítők, képkeretező szakemberek, festmény és keret restaurátorok, műtárgy értékbecslő, művészeti vezető munkatársak személyében, bizony, itt már igazi csapatmunkára volt szükség.
Az áruház 2-es bejáratával szemben volt üzletünkben évről évre egyre dúsabb kínálatot tudtunk felvonultatni, a nívós alkotásokra vadászó, igényes gyűjtők legnagyobb örömére.

  Közben szolgáltatásaink is tökéletesedtek, szűkebb határidőre tudtunk festményrestaurálást, képkeret felújítást, képkeretezést vállalni, és az online kapcsolatoknak köszönhetően könnyebb lett az információcsere értékbecslés, szakvélemény igénye esetén.

Az itt töltött időszakba, mely napra pontosan 6 esztendő volt, sok mindent belekomponált az ÉLET legnagyobb művésze, a SORS, és ez a gazdag színvilágú kép, „A GALÉRIA” – életem, eddigi fő műve – frappáns címet kapott:
„Tapasztalat.”
2009 évben a „válság” nekünk egyre több és komolyabb befektetni vágyó festmény – és szobor vásárlót, műgyűjtőt hozott, hiszen akinek van megtakarított pénze, egyre inkább olyan portfólióba fekteti, mely maradandó értéket képvisel, s mint tudjuk, egy műtárgy értéke – az esztétikai élmény mellett – leginkább csak nő az évek során.

   Ugyanez év végén a megváltozott vásárlói szokásokat figyelve, mégis úgy döntöttem, hogy elhozom a galériát, az áruházból.
(Ennek másik okát csak azért nem írom le, mert ugye, üzleti partnerről vagy jót, vagy semmit, még akkor is, ha multi…)

A galéria aktuális kínálatát az ezt követő két évben bemutattuk Budapesti, majd Dunakeszi üzletünkben is.

Mára, – az információ korában – azonban nagyobbrészt az internetes megjelenésé lett a főszerep a képgalériákban is, így ma jobbára így juttatjuk el a legszebb alkotásokat regisztrált ügyfeleink részére, – már ami az első körű tájékoztatást illeti. 

A művek persze időpont egyeztetéssel személyesen is megtekinthetők, melynek fő előnye lehet, hogy nincs nyitvatartási idő, amihez Önnek igazodnia kellene, ráadásul mindez nyugodt, családias légkörben tud megvalósulni.

Legyen Ön is tagja e vásárlói közösségnek, melyért garanciát és személyre szabott tanácsadást adunk cserébe!

A megadott elérhetőségeinken továbbra is várjuk szíves érdeklődésüket!