+36306263487 info@otthongaleria.hu
P. Kovács István (1961- )

P. Kovács István (1961- )

      Festőművész

1961-ben született Abonyban. Gyermekként a zene és a sport mellett az igazi nagy szenvedélye a képzőművészet, ezen belül a ceruzarajz és a linómetszet volt Heiling György keze alatt.

Eredményesen vett részt gyermekrajz pályázatokon Új-delhiben, Moszkvában, Csehországban és itthon…

A Magyar Képző- és Iparművészeti Szakközépiskola Sokszorosító Grafika Szakán Gacs Gábor és Pásztor Gábor irányítása alatt még inkább megerősödött vonzalma a képgrafika iránt. A rajz és a természet szeretetét Újvári Lajos mélyítette el.

A Képzőművészeti Egyetem előkészítő tanfolyamára járt, mestere Szirtes János volt.

Ezt követően a Magyar Képzőművészeti Egyetem képgrafika szakát látogatta, ahol mesterei voltak: Eszik Alajos, Nagy Gábor, Raszler Károly, Kocsis Imre és Kőnig Róbert.

1987 óta tagja a Magyar Képzőművészeti Alapnak.

Témáit a görög mitológiából és a természetből meríti, visszatérő motívumai a ló, a madarak és a magyar táj egyéni megfogalmazásban.

Tagja volt a következő galériáknak: Zichy, Pannónia, szegedi Stílus Galéria, Horizont Galéria, Szépia Művészeti Alkotó Közösség, Pusztai Galéria, Szépia Galéria, Otthon Galéria Dunakeszi, Aranykeret Galéria, Tájkép Galéria, Vándorfény Galéria.

Résztvett kiállításokon: India, Moszkva, Műcsarnok, Miskolci Grafikai Biennále, Bari Grafikai Biennále, Szentendre, Budakeszi, Abony, Ferencvárosi Művelődési Központ, stb.