+36306263487 info@otthongaleria.hu
Ludvig Zoltán (1953- )

Ludvig Zoltán (1953- )

          Festőművész

„1953-ban születtem Csikóstöttösön. Szakmai képesítést a Pécsi Művészeti Gimnáziumban szereztem reklámgrafika szakon. Tagja vagyok a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének, az Osztrák Képzőművészek Szövetségének, a Modern Művészeteket Támogató Nemzetközi Egyesületnek (Moosburg, Ausztria). A festészet mellett reklámgrafikával és belsőépítészeti látványtervezéssel foglalkozom. 1993-tól öt éven keresztül szerveztem és vezettem a Trofaiach Art (Ausztria) nemzetközi művésztelepeket.”

Képeivel valami kollektív tudatalattit mozgat bennünk, valami nagyon régen elfelejtett, sosem tanult élményt, amelyet mégis mindannyian hordozunk magunkban, az élő anyag ősállapotát, az első sejt minden tudatosságot nélkülöző mohó élni akarását.
Sok festékkel, színes ceruzákkal, s néha a térbe is kitüremkedő rusztikus faktúráival olyan összhatást képes produkálni, amely a keletkezés mámorát, az életet dajkáló őstenger ringatását, a virágok növekedését, a szaporodás ősélményét ébreszti. A mozgás, a változás, az átalakulás örök voltát, az elmúlás, az újra fakadás kegyetlen törvényszerűségét is.

Tagja a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének, az Osztrák Képzőművészek Szövetségének, a Modern Művészeket Támogató Nemzetközi Egyesületnek (Moosburg, Ausztria).
A festészet mellett reklámgrafikával, belsőépítészettel is foglalkozik.
1999-tõl szervezője és művészeti vezetője a Nagykanizsa közelében lévő Kendli majorban évente megrendezésre kerülő nagy hírű Ludvig Nemzetközi Művésztelepnek.