+36306263487 info@otthongaleria.hu
Kovács József (1948- )

Kovács József (1948- )

      Festőművész

Kovács József Zenész-képzőművész

„1948-ban születtem Budapesten. Művészeti tanulmányaimat a Budapesti Képző- és Iparművészeti Gimnáziumban végeztem, mestereim többek között Gacs Gábor és Miskolczy László voltak.

Tagja vagyok több egyesületnek: 1996 óta  az Altamira Egyesületnek, továbbá  a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének és a Vadászati Kulturális Egyesületének.

 A Hunggalery Társaság egyik alapító tagja vagyok.”

Folyamatosan fest és állítja ki természethez kötődő festményeit. Hosszú időt tölt évente balatoni nyaralójában, ahol feltöltődik természeti témákkal. Természeti témájú képein kívül fest tanyákat, vadászjeleneteket.

Állatos képein gyakran szerepelnek a madarak, nagyon szereti a természetet.

Zenész-képzőművész révén ötvözi a zenét és a festészetet, zenei témájú képeket is alkot, képein gyakran szerepelnek a madarak és a hangszerek együtt.

Csendéletei hangulatosak, impresszionista jókedvet árasztanak. Képein látszik megtalálta, amit mondani akar: állandóság is, változás is rejlik képeiben.

Képíró gyakorlata, mesterségtudása biztonságos, nem kényszerül festés közben a kezére is ügyelni. Művészetének hétköznapiak a tárgyai: a szoba, a ház, a ház meg az udvar, a kert meg az utca, a falu meg a népe, erdő meg folyópart.

Munkáival sikeresen vesz részt nyugat-európai és észak-amerikai aukciókon, így Párizsban, Lilleben, Londonban, Frankfurtban, New Yorkban.

Újabban (2002-ben) a kódexmásoló buzgalom kerítette hatalmába, Bogdány Papagájos csendéletét festette, másolta a Magyar Nemzeti Galériában (felkérésre). A másolattal muzeológusok és a festőszakma teljes elismerését vívta ki.

A Múzeum Galéria megbízásából , a Nemzeti Galériában és a Szépművészeti Múzeumban szak zsűri által minősített másolatokat készített , pl.: Lucas Cranach: Angyali üdvözlet Joachimnak című alkotását.

Nagyon sokat tud Hondeootettről, Stanoverről a XVII.sz. angol, holland madár állatkép festőiről, műhelytechnikájukról. 

Passzionátus madármegfigyelő, ismerő és madarat festő.

Sikeres ember, szerényen, szeretetreméltóan az. Szerényen ért klasszikus, és művel modern zenét. Tudja, hogy hit nélkül ne fessünk vallásos képet, bonctani és alaktani feszültség híján embert, lovat, kutyát, de még madarat sem. Amit lefest, azt a megfestés előtt alaposan megismeri, ezért van, hogy az Ő világa megbízható világ: “ Igaz és gyönyörű…”